SENSILIS® foot care колекција за нега на стапала

 

Untitled-34

 

 

 

SENSILIS®FOOT CARE пудра против потење на стапала
Збогатена со масло од чајно дрво, пудрата помага при потење на стапалата и при отстранување на непријатните тегоби предизвикани од габично заболување
- Делува како антисептик, апсорбира, дезодорира и освежува
- Го спречува потењето и развојот на бактерии и габи
- Ја отстранува непријатната миризба од стапалата
Пакување: 90 g
 
 
SENSILIS® FOOT CARE крема за суви и испукани пети
- Салицилната киселина делува кератолитички и го отстранува површинскиот слој од изумрени клетки од кожата

- Уреата има емолиентно дејство, ја омекнува кожата и ја одржува влажна, со што го спречува нејзиното сушење и пукањe
Пакување: 100 ml

SENSILIS® FOOT CARE лосион за дезодорирање на стапала
- Превенира губиток на вода од клетките и помага при
нивна епителизација
- Ја дезинфицира кожата и покажува ефикасност кај разни
кожни заболувања и фунгални инфекции
- Дезодорира, освежува и го отстранува непријатниот мирис на
стапалата. Оваа активна формулација го отстранува непријатниот
мирис на стапалата, особено при прекумерно потење и е
неопходен додаток за негата на кожата на стапалата.
Благодарение на екстрактите од чајното дрво, лавандата,
розмаринот како и триkлосанот, лосионот делува антиинфламаторно и го спречува развивањето на
бактериски и микотични заболувања.
Пакување: 120 ml
  

aaaaaa

SENSILIS® FOOT CARE Петадерм маст за груба и здебелена кожа на стапала
Sensilis® Foot Care Петадерм маст ефикасно ја омекнува и отстранува грубата, сува и задебелена кожа на стапалата. Содржи:
- Салицилна киселина која нежно го отстранува површинскиот слој на изумрени клетки
- Витамини А и Е  кои помагаат во регенерацијата на кожата, со што таа станува мазна, мека и нежна
Пакување: 100 ml
SENSILIS® FOOT CARE крема за интензивна нега на стапала
Екстрактите од чајно дрво, камилица и триклосан овозможуваат
кремата да делува антиинфламаторно и го спречуваат развивањето
на бактериски и микотични заболувања, со што се одржува кожата здрава и се отстранува непријатниот мирис.
- Ја заштитува и храни кожата на стапалата во текот на целиот ден
- Го нормализира потењето на стапалата
- Спречува иритации и развој на бактерии и габички
- Го забрзува заздравувањето на напукнатата и оштетената кожа
- Ја прави кожата нежна, мека и еластична
Пакување: 100ml
 
  SENSILIS® FOOT CARE гел против потење на стапала
- Ги одржува стапалата суви и чисти
- Се користи при прекумерно потење на стапалата и за отстранување на непријатниот мирис
- Делува антихидротично и антибактериски
Пакување: 100 ml
 
SENSILIS®FOOT CARE гел за ладење
Оваа активна формулација со α- бисаболол, лаванда,
розмарин и глицерол ја прави кожата на стапалата нежна,
мека, еластична и го нормализира потењето. Ментолот
моментално предизвикува ладење и освежување на
уморните стапала. Екстрактите од чајно дрво, камилица и
триклосан овозможуваат гелот да делува антиинфламаторно
и го спречуваат развивањето на бактериски и микотични заболувања, со што се одржува кожата здрава и се отстранува непријатниот мирис.
- Ги релаксира и освежува уморните, отечени и болни
стапала давајќи им пријатно чувство на ладење
- Овозможува хидратација и помага при епителизација
на клетките
- Ја подобрува циркулацијата во стапалата
Пакување: 100 ml
  SENSILIS® FOOT CARE Салекс фластери за отстранување на жуљеви и волчји очи
- Помагаат при отстранување на болниот притисок предизвикан од жуљеви и волчји очи
- Ја омекнуваат грубата површина благодарение на салицилната киселина  и ланолинот
- Помагаат при елиминирањето на жуљеви и волчји очи.
- Го заштитуваат заболеното место од директен контакт со обувките и иритација
- Практични за употреба и не влијае во извршување на секојдневните обврски
- Салицилната киселина има кератолитично дејство
Со правилна примена на Салекс фластерот, салицилната киселина го нагризува само патолошкото ткиво и помага во негово отстранување
- Содржат Ланолин кој ја омекнува и храни кожата
Пакување: 3 фластери
 
    SENSILIS® FOOT CARE Салекс колодиум за отстранување на жуљеви, волчји очи и брадавици
Sensilis® Fооt Cаrе Салекс колодиумот
се употребува за отстранување на жуљeви,
волчји очи, обични брадавици (verrucae vulgares),
брадавица на долната страна на стапалото
(verrucae plantares).
- Содржи моќна комбинација од салицилна
и млечна киселина кои имаат кератолитичко дејство.  Синергистички делуваат при уништување на
патолошкото ткиво.
- Колодиумот на кожата остава тенок слој во вид
на филм со што се овозможува продолжен контакт
на препаратот со патолошката промена на кожата.
Пакување: 10 ml

 

Find the last offers by SkyBet at www.bettingy.com BettingY.com Bonuses

Please install plugin JVCounter!

Веб дизајн | Веб Хостинг | www.elco.eu.mk Elco Macedonia