ГАЛАПРО® колекција со прополис

 

    • Олеснување на симптомите на грип и настинка
    • Го зајакнува имунолошкиот систем
    • Прополисот е смолеста супстанца која содржи различни видови на смоли, восоци, етерни масла, полен и други органски соединенија. Оваа супстанција има докажано имуностимулативни дејствијаНа овој начин, прополисот го заштитува организмот од нападите на патогени микроорганизми и го зголемува имунитетот. Прополисот има антибактериско, антивирусно, антифунгално, антиинфламаторно и антиоксидативно дејство.
GALAPRO CELA KOLEKCIJA 

 

 
GALAPRO SIRUP
ГАЛАПРО® сируп со прополис и витамин Ц 
Галапро® сирупот се користи превентивно кога постои ризик
од инфекција или после болест. 
Помага при:

- Губење на апетит
- Зголемена физичка и интелектуална активност
- Физички и емоционален стрес
- Недостаток на концентрација и аксиозност
- Се користи за олеснување на симптомите на грип и 
настинка
(акутни ихронични инфекции на респираторниот систем 
Пакување: 100 ml
 

GALAPRO-KAPKI-ZA-DECA
 
ГАЛАПРО® капки со прополис за деца
Се препорачува да се користат превентивно во ситуации
каде постои ризик од појавување на инфекции:
- Настинка
- Грип (акутни и хронични инфекции на респираторниот систем)
- Недостаток на апетит
- Опоравување после болест
- Надворешни воспалителни состојби како што се
абцеси, рани, eкземи, изгореници и херпес
Пакување: 10 ml
 KAPKI-ZA-VOZRASN-GALAPROI
ГАЛАПРО® капки со прополис за возрасни
Галапро® капките со пропoлис за возрасни се
препорачува да се употребуваат превентивно во случаи на:
- Настика и грип (акутни и хронични инфекции на
респираторниот систем )
- Физички и емоционален стрес
- Недостаток на апетит
- Опоравување после болест
- Зголемени физички или интелектуални активности
- Надворешни воспалителни состојби како што се
апцеси, рани, екземи, изгореници и херпес
Пакување: 10 ml

 SPREJ MK
ГАЛАПРО® спреј со прополис
Дејството на Галапро® спреј за грло и уста е збогатено
со дејството на ментолот и активните компоненти на
етерични масла од еукалиптус, нане и жалфија. Активните
компоненти на етерично масло од жалфија имаат антисептично,
адстрингентно и антиинфламаторно дејство.
Се препорачува за:
- Воспаленија, болки во грлото, ангина и ларингитис
- Гингивит (воспалени непца) и крварење на непцата
- Парадентоза
- Рани во устата и афти
- Механички повреди како последица на стоматолошки интервенции
и забоболка
Пакување: 30 ml
 GALAPRO-INHALATOR
 
ГАЛАПРО® раствор за инхалација со прополис
и ГАЛАПРО® инхалатор 
Дејството на прополис во Галапро® растворот за инхалација
е збогатено со дејството на ментолот и активните компоненти
на етерични масла од еукалиптус, нане, бор и жалфија.
Се препорачуваат топли влажни инхалации за да се
трансформира густата секреција во течна форма и
да се олесни нејзиното отстранување од дишните патишта.
Галапро® растворот за инхалација се препорачува за
прочистување и одржување на проодноста на дишните
патишта. Посебно се препорачува при состојби на:
настинки, грип, акутни и хронични воспаленија на
слузницата на усната шуплина и грлото, акутен и
хроничен бронхит.
Пакување: 50 ml
 
DENTALEN-GEL-ZA-DECA
 
ГАЛАПРО® дентален гел со прополис за деца
Галапро® денталниот гел со прополис за деца претставува
комлексна смеса на биофлавоноиди, смоли, етерни масла,
полен, минерали и витамини. Поседува антифунгално,
антиинфламаторно, антиоксидативно и анестетско дејство.
Содржи етерно масло од нане и камилица кои поседуваат
антифлогистичко, антисептично, бактерицидно и
антиинфламаторно дејство. Се употребува за:
- За ублажување на тешкотиите при никнување на запчиња
- Воспалени непца
- Афти, рани и други оштетувања како последица на
стоматолошки интервенции
Пакување: 30 ml
DENTALEN-GEL-ZA-VOZRASNI
ГАЛАПРО® дентален гел со прополис за возрасни
Дејството на Галапро® денталниот гел за возрасни со
прополис е засилено со дејството на активните компоненти
од есенцијалните масла на нането и камилицата. Активните
компоненти на есенцијалното масло од камилица има
антифлогистично, антисептично, бактерицидно и
антиинфламаторно дејство. Активните компоненти на
есенцијалното масло од мента има анестетско и
антисептично дејство. Галапро® денталниот гел со
прополис за возрасни се препорачува за:
- Воспалени, крвави и оштетени непца
- Парадентоза
- Афти и ранички на устата
- Механички оштетувања од стоматолошки интервенции
Пакување: 30 g


STIK
 
ГАЛАПРО® стик за нега на усни со прополис
Галапро® стикот за усни:
- Ги заштитува усните од надворешните
влијанија и овозможува брза регенерација
- Овозможува максимална заштита на усните
- Заштитува од штетните сончеви зраци
Пакување: 5 ml
 
VAGITORII
 
ГАЛАПРО® вагитории со прополис
Дејството на Галапро® вагиториите се должи на
присуството на прополис, кој применет локално
дејствува антимикробно, антипаразитско и анти
инфламаторно. Примената на Галапро вагиториите
доведува до ублажување на симптомите и ја
забрзува епителизацијата на оштетената слузница
на вагината како последица на разни инфективни процеси.
Галапро® вагиториите со прополис се користат:
- При третман на воспалителна вагинална слузница
- За забрзување на епителизацијата на слузницата
настаната од различни инфективни процеси
Пакување: 10 вагитории
Find the last offers by SkyBet at www.bettingy.com BettingY.com Bonuses

Please install plugin JVCounter!

Веб дизајн | Веб Хостинг | www.elco.eu.mk Elco Macedonia